Udflytning af arbejdspladser løser ikke de regionale problemer

Hele udkantsdiskussionen burde ikke handle om at flytte arbejdspladser til Jylland og Fyn, og dermed belønne nogle få kommuner, der favoriseres af nogle få folketingspolitikere.

Hele udkantsdiskussionen burde ikke handle om at flytte arbejdspladser til Jylland og Fyn, og dermed belønne nogle få kommuner, der favoriseres af nogle få folketingspolitikere. Det er de fås diskussion. Demokratiet handler om de mange.

Udflytningen af arbejdspladser er kommet til at handle om Christiansborg og spillet på borgen. I stedet for at bidrage til mere demokrati i Danmark ender udflytningen med at gøre det modsatte – den øge afstanden mellem borgerne, det offentlige og det politiske system. Vi har brug for beslutningsprocesser, der er mere nærværende.

Udkantsdiskussionen burde i stedet handle om at give mennesker retten til at udvikle deres liv. Rigtig mange danskere vil gerne bidrage, og kommunerne vil gerne mere end de gør, men når Christiansborg meget detaljeret vil bestemme og kontrollere, at det, de bestemmer, bliver udført til punkt og prikke, sætter vi mennesket over styr. Der er simpelthen ikke plads i systemet til at finde de rigtige løsninger for de fagfolk, der arbejder i jobcenteret, i socialforvaltningerne, i skolen hver dag. Det er et problem i sig selv at Christiansborg vil bestemme, hvad der skal laves, hvordan arbejdet skal udføres, hvornår det skal ske og nu også hvor det skal ske. Vi må bede om at få vores demokrati tilbage.